2013 M-AUTO BeNeLux Cup SC Trucks status: FINISHED

series logo Race: 12 October 2013 to 08 December 2013
Events: 3 events with total 9 rounds on 3 track(s)
Prizes: not selected
Restrictions: country from BeNeLux

31.12.2013 [16:14] by Josh V.
photo
This EVENT is not fair to show up on our EVENT page! I race every EVENT on my list, and there is this one, laughing in my face, unraced, and I can't race it! :(
30.11.2013 [02:25] by Bruce E
photo
I see I am not the only one that thinks it unfair for a restricted event to count towards total points ranking.

Recent news

2013 M-AUTO Benelux Cup Short Course Trucks 13.5T stock

31.12.2013   0 comments   Video: 1 available

image

PRO klasse
Francis Wathlet (B) was ‘king of the hill’ in deze klasse, met 2 duidelijke overwinningen op zijn Belgische compaan Nicolas Evens (organisator van de Belgium Short Course Cup). Arjan van de Graaf was met 2 tweede plaatsen nog in de race voor de 2de plaats in het eindklassement, maar in Race 3 op de Bash Pit Long Course kwam hij uiteindelijk een half rondje te kort op Nicolas Evens om uiteindelijk als 3de te eindigen.

1. Francis Wathlet BE 160
2. Nicolas Evens BE 158
3. Arjan van de Graaf NL 156

SPORT klasse
In deze klasse werden de top-3 posities door dezelfde 3 rijders en in dezelfde posities als in de Toerwagen klasse bezet. Fred van Bemmel (NL) toonde aan ook in short course goed uit de voeten te kunnen en behaalde opnieuw 3 onbedreigde overwinningen. Patrick van Es (NL) and Marc van Dyck eindigden allebei met 154 punten op een gedeelde 2de plaats.

image

Aan de eerste wedstrijd voor de Benelux Cup hebben 30 rijders deelgenomen, dat aantal kan dit seizoen alleen maar groeien.

CLUB
De spannendste klasse was ongetwijfeld de Club rijders klasse. De 8 minuten durende finale werd op het scherpst van de snede uitgevochten. Lang zag het er naar uit dat Gijs Verkoyen (NL) de wedstrijd zou gaan winnen, maar een verkeerde landing na de grote sprong in de voorlaatste ronde, gevolgd door te veel haast om de verloren tijd meteen weer goed te maken, zorgden ervoor dat zowel Yolan (BE) als ook Richard Kema (NL) uiteindelijk voor hem eindigden. De strijd om de 2de plek werd met slechts 0.07 sec. in het voordeel van Richard beslecht, een fotofinish dus.
1 Yolan De Weerd BE 36 08:06.720
2 Richard Kema NL 36 08:10.228
3 Gijs Verkoyen NL 36 08:10.297

Bekijk de HD video van de finale en zie hoe Bart zijn race vergooit en hoe Yolan uiteindelijk de overwinning pakt!